Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗ !!!

Η σοκολάτα περιέχει φλαβονοειδή,
που εμποδίζουν την ανάπτυξη καρδιακής νόσου,
καρκίνου η
ακόμα και την αύξηση του βάρους. Τα φλαβονοειδή είναι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στη σοκολάτα, στα λαχανικά, στα φρούτα, στο κόκκινο κρασί και στο τσάι, οι αντιοξειδωτικές ουσίες εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες  που σχετίζονται με την καρδιακή νόσο, τον καρκίνο, το εγκεφαλικό, την πρόωρη γήρανση και την κατάρρευση του ανοσοποιητικού συστήματος.



 Οι ελεύθερες ρίζες είναι πολύ αντιδραστικές χημικές ενώσεις που παράγονται φυσιολογικά κατά τη διάρκεια του μεταβολισμού και δρουν σαν βιολογική σκουριά, καταστρέφοντας τις κυτταρικές μεμβράνες, το DNA και πολύ σημαντικές κυτταρικές δομές. Το κύριο όφελος από τα φλαβονοειδή είναι ότι προάγουν την παραγωγή νιτρικού οξέος από το ενδοθήλιο, τα κύτταρα που αποτελούν το τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων. Το  νιτρικό οξύ (ΝΟ) είναι μια ζωτικής σημασίας χημική ουσία που ευνοεί την ροή του αίματος και διατηρεί χαμηλή την αρτηριακή πίεση και υγιές το καρδιαγγειακό σύστημα. Η εσωτερική επιφάνεια των αιμοφόρων αγγείων απελευθερώνει ΝΟ, που βοηθά στον έλεγχο της αιματικής ροής στους ιστούς. Προβλήματα με τα επίπεδα ενέργειας, τη σεξουαλική απόδοση και την κατανομή του αίματος εμφανίζονται συχνά λόγω της ανεπαρκούς απελευθέρωσης ΝΟ.
Τα φλαβονοειδή της σοκολάτας μειώνουν τη συστολική και διαστολική πίεση ενισχύει την υγεία των αιμοφόρων αγγείων και τη διάμετρο τους και μείωσαν την LDL(κακή χοληστερόλη) και την ανοχή στην ινσουλίνη. Η σοκολάτα είναι πλήρης τροφή, αλλά είναι πλούσια σε θερμίδες, γι αυτό  μην τρώτε πολύ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου